Blog,  Coffee,  Coffee Tree,  News

Kona en koffie: Een match Made In Heaven

Espresso en Kona passen perfect bij elkaar: ideale ontwikkelingslanden met een rijke vulkanische bodem, klimaat en temperatuur, naast ecologische gebieden voor espressobomen en espresso die dol is op het ongetemde leven. Hoe het ook zij, het was over het algemeen niet in deze richting. Eerlijk gezegd bestond espresso niet in Kona vóór de negentiende eeuw.

Hoe dan ook, hoe kon het op het eiland komen? Espresso verscheen rond 1813 in Honolulu als een uitgebreide boom die werd geïmporteerd door de Spaanse bemiddelaar van koning Kamehameha en dokter Don Francisco de Paula Y Marin. Rond 1828 bracht de leraar Samuel Ruggles stekken van espressoplantjes uit Brazilië. Hoe dan ook, het duurde een hele tijd voordat espresso zich constant ontwikkelde in Kona, als weer een productieve agrarische oogst die klaar is om met suiker te kampen.

Vanaf het begin werd espresso in enorme landhuizen ontwikkeld door Japanse arbeiders. Door de terugval van de wereldmarkt voor espresso in 1899 moesten de landheren hun territorium verhuren aan hun eigen specialisten. Vanwege financiële beperkingen zouden de arbeiders tussen de 5 en 12 delen van het grootste land huren. Ze bewerkten het land als een familiebedrijf en leverden geweldige espressogewassen die erkenning begonnen te krijgen in de espressowereld. De boerderijen bleven klein en zijn een merknaam van Kona espresso boerderijen. De etnische mix van de arbeiders bleek meer globaal te zijn: terreinarbeiders, Filippino’s, Brazilianen, Japanners en Europeanen. Over het algemeen zijn er minder dan 700 Kona-espressoboerderijen.

Kona-espresso vult zich alleen in de Kona-districten, een gebied van 35 kilometer lang en 3 kilometer breed dat wordt afgeschilderd als “Kona”. Deze zone ligt op de hellingen van de berg Hualalai in het noorden en Mauna Loa in de districten South Kona van het Big Island van Hawaï. De totale Kona espresso real esatate is minder dan 2.300 delen van het land met meer dan 2.000.000 pond espresso per jaar. Volgens algemene richtlijnen is dit niet veel espresso. Onmiskenbaar in het licht van het tekort en de ondoorgrondelijke kwaliteit, is Kona-espresso een van de meest gezochte en verrukkelijke kopjes die verkrijgbaar zijn.

De espressobloesem is wit en de weergave van “Kona vrije dag” espressobomen door heel Kona tijdens de kiemtijd, van februari tot maart, is helemaal geweldig. Rond april verschijnen er groene bessen aan de bomen en het duurt even voordat ze rood beginnen te kleuren of “kersen” worden. Rode bessen worden met de hand geplukt. Het duurt een paar weken om alle biologische producten van een boom te plukken. Met de hand plukken is een zeer vervelend en werkgeconcentreerd uurwerk dat essentieel is om het hoge kaliber van Kona-espresso te garanderen. Handpicking vindt plaats van augustus tot januari. Elke boom levert ongeveer 20 pond espressokersen op. Er is 7 pond kers voor nodig om een ​​pond espresso te maken.

Hoe worden Kona-espressobonen besteld? De karakterisering is zoals aangegeven door het zaadtype. Type I is twee bonen voor elke kers, vlak aan de ene kant, ovaal aan de andere kant. Type II bonen houdt in dat er slechts één ronde boon voor elke kers is. Er zijn extra evaluaties voor dit soort bonen afhankelijk van grootte, vochtigheidsgehalte, grootte, uiterlijk van de bonen, onberispelijkheid van het bonensoort en andere expliciete beoordelingsvereisten. De evaluaties van Type 1 Kona espresso zijn Kona Extra Fancy; Kona Fancy; Kona nummer 1 en Kona Prime. De evaluaties van Type 2 Kona-espresso zijn Peaberry Number 1 en Peaberry Prime.

Kona Extra Fancy is de meest opmerkelijke evaluatie van espresso uit het Kona-gebied. Het biedt een ingewikkeld evenwicht van rijke geur, aangename scherpte, vervullende medium-full body en een fascinerende smaak die buitengewoon aantrekkelijk en bevredigend is voor de tong.

Kona Blends zijn een mix van Kona en Colombiaanse of Braziliaanse mixen. Door de juiste hoeveelheid Kona-bonen te mengen met andere topkwaliteit claim to fame espresso-variëteiten, is het resultaat een volle, rijke smaak, een volle en aangepaste mix die betrouwbaar een ongelooflijke waarde en smaakvol is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *