leasing huren

De financiën van het leasen van een auto

Het leasen van een voertuig heeft in de loop der jaren zeker een slechte naam gekregen. Velen hebben terecht beweerd dat het een verspilling van geld is en een gemiste kans om eigen vermogen op te bouwen in een voertuig.

 

Ik zie zeker beide kanten van het argument en leasen kan in sommige gevallen een stuk duurder zijn. Dat gezegd hebbende, leasen heeft veel voordelen.

 

De basis

 

Laten we, voordat we naar een voorbeeld gaan, eerst de basisprincipes doornemen. Leasing is in feite het huren van een voertuig bij een dealer. U betaalt maandelijks een leasebedrag voor een bepaalde tijd (meestal 3-4 jaar), waarna u het voertuig kunt inleveren bij de dealer of het voertuig kunt kopen tegen een prijs die vooraf is vastgelegd in uw leaseovereenkomst. lease vergelijken op leaseauto.net mogelijk.

 

Voordelen

 

Een groot voordeel is dat uw leasebetaling doorgaans veel lager is dan die van een lening, waardoor uw maandelijkse cashflow meer bewegingsruimte krijgt. Als u niet zeker weet welke grootte van het voertuig u nodig heeft (als u bijvoorbeeld een groeiend gezin heeft), kan leasing u de tijd geven om te beslissen.

 

Bent u ondernemer en gebruikt u de auto voor zakelijke doeleinden, dan kan het leasen van een auto vaak meer belastingvoordelen opleveren dan kopen. Ik zou met uw belastingadviseur praten als u dit als bedrijfseigenaar overweegt.

 

 

Nadelen

 

Het grote nadeel van leasing is dat u niet actief eigen vermogen in het voertuig opbouwt. Omdat leasebetalingen doorgaans kleiner zijn dan wanneer u een auto met een lening koopt, kan dit sommige mensen aanmoedigen om een ​​luxe auto te kopen die ze zich echt niet kunnen veroorloven. Leaseovereenkomsten hebben over het algemeen een jaarlijks toegewezen aantal kilometers en kunnen u extra in rekening brengen zodra u de limieten overschrijdt.

 

Een ander ding om op te letten is dat veel dealers van huurders eisen dat ze een uitgebreide autoverzekering afsluiten, wat ook kan bijdragen aan de totale leasekosten.

 

Goed voorbeeld

 

Ik heb in het verleden geaarzeld om over leasing te schrijven, want als het niet correct wordt gebruikt, kan het een echte domper zijn voor uw financiële vrijheid op de lange termijn. Voor de meeste mensen is de beste financiële beslissing om betrouwbare voertuigen te kopen en deze voor een lange tijd te gebruiken. Dat gezegd hebbende, wil ik een voorbeeld geven van wanneer leasen misschien logisch is.

 

Dit voorbeeld komt van Sam Dogen, de populaire financiële blogger. Zijn blog heet Financial Samurai en ik raad het ten zeerste aan.

 

Sam wilde voor contant geld een Honda Fit uit 2015 leasen of kopen.

 

 

Als hij het voor contant geld zou kopen, zou de all-in prijs (belastingen, toeslagen, enz.) $ 20.117 zijn.

 

Als hij de FIT voor drie jaar zou leasen, zouden de totale leasebetalingen oplopen tot $ 8.462 en de prijs dat hij de auto aan het einde van de drie jaar zou kunnen kopen, zou $ 12.746 zijn. Dit betekent dat als hij de auto zou kopen nadat de lease-overeenkomst was afgelopen, de totale kosten $ 21.208 zouden zijn. private lease elektrisch in de mode.

 

Als we het ons herinneren, is dit slechts $ 1.091 meer dan contant betalen en voor Sam was dit bedrag zeer de moeite waard om meer flexibiliteit te hebben met zijn groeiende gezin. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Sam, als bedrijfseigenaar, ook extra belastingvoordelen kon krijgen van leasing. En omdat Sam niet van tevoren contant betaalde, kon hij dat geld gebruiken om de hypotheek af te betalen van een van zijn huurwoningen met hogere rentetarieven.

 

Voor Sam was leasen financieel heel logisch. Maar voor anderen kloppen de cijfers niet zo goed. Als u leasing overweegt, zorg er dan voor dat u uw cijfers begrijpt om er zeker van te zijn dat ze in uw voordeel opstapelen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *