podcasters

DSCN1248Lies Van Gasse (1983) is dichter, beeldend kunstenaar, leraar en sinds kort dus ook podcaster. Met de bundel  Brak de waterdrager won ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs. Ze introduceerde de graphic poem in het Nederlandse taalgebied en exploreerde met het project Hauser de grenzen van allerlei genres. Met Peter Theunynck maakte ze Nel, een zot geweld, over de vrouw achter het beeld. Lies Van Gasse wil graag te weten komen welk badpak Stefan Hertmans tussen zijn schriftjes verstopt, welke Amsterdamse dichter over de rommeligste schrijf- en slaapkamer beschikt en of Erik Vlaminck Els Beerten kan voorbijspurten op de muur van Geraardsbergen.
http://liesvangasse.wordpress.com

Heleen Vander Beken (1992) is gedreven door alles wat klinkt. Een sonnet van Kaaien zwart-witShakespeare deed haar in zwijm vallen voor de Engelse taal, nog voor ze goed en wel begreep waarover het ging. Tijdens haar studies Taal- en Letterkunde Nederlands en Engels combineerde ze bij Stereo 03 haar passie voor muziek en voor taal in dat ene medium: radio. Intussen onderzoekt ze het geheugen van tweetaligen aan de Universiteit Gent en laat ze haar creativiteit de vrije loop in radioprojecten en een band.

Corinne Heyrman2_Gaby Jongenelen FotografieCorinne Heyrman (1994) maakt theater en schrijft proza en non-fictie. In 2016 studeerde ze af aan de opleiding Woordkunst in Antwerpen met een beeldende collagevoorstelling met bewoners van de wijk Luchtbal. Ze vindt het belangrijk om als maker een verhouding aan te gaan met de maatschappij. Dat deed ze ook in de stedelijke theatervoorstelling This Trumpet. Corinne werkte voor Radio Begijnenstraat in de gevangenis van Antwerpen en begeleidde workshops met ouderen in Het Verhalenhuis. Corinne zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

FullSizeRenderSharon Slegers (1989) is een nieuwsgierige perfectionist, en dus werd ze maar journalist. Tijdens haar studies maakte ze voor het eerst radio en dat was meteen liefde op het eerste gezicht. Ze richtte Stereo 03, de studentenradio van Antwerpen op. Daar experimenteerde ze er, samen met haar medestudenten, op los. Maar haar tweede thuis vond ze bij Radio 2 Antwerpen. Vandaag hoor je haar daar af en toe presenteren of het nieuws lezen.

ansomonochromeAn-Sofie Bessemans (1986) studeerde Westerse Literatuur. Ze werkte als redacteur en recensent voor de stopgezette tijdschriften De Leeswelp en De Leeswolf. Vandaag zet ze in haar vrije tijd haar kennis in voor organisaties als Iedereen Leest, recenseert ze voor Mappalibri en schrijft voor onder meer het Lexicon van de jeugdliteratuur


Marinus Eekman
(1993) kwam, als de jongste van vijf, al vroeg in contact met het Engels dankzij tv-programma’s zoals Friends en Foto van MarinusBuffy the Vampire Slayer. Na het behalen van zijn eerste bachelor in Multimedia was het dus geen grote
verrassing dat hij Engels is gaan studeren in de opleiding Taal- en Letterkunde. Zijn tweede taal, het Zweeds, daarentegen was een minder voorspelbare keuze. In de master Vergelijkende Moderne Letterkunde liep hij dan stage bij Boeken Toe omdat hij hier zijn twee verschillende bachelors kon combineren. Hij bracht ook zijn kennis over en zijn voorliefde voor populaire verhalen met zich mee.