Leesplekken 4: Antwerpen

Voor hij Taal- en Letterkunde is gaan studeren heeft onze stagiair Marinus eerst in Antwerpen gestudeerd. Hij ontdekte dat er buiten de haven, de zoo en de kathedraal ook enkele heel toffe plekken zijn om te lezen in de Scheldestad. Bij deze stelt hij dan ook zijn 5 favoriete plekjes in Antwerpen voor om je boek boven te halen:

 1.       Café Boekowski (Bolivarplaats 4): Beginnen doen we, hoe kan het ook anders, met dit boekencafé. Het is romantisch, gezellig en bovenal op en top authentiek. Nog niet verkocht? Beluister dan zeker onze editie van Handel & Wandel waarin we Lucas Laeremans, de uitbater van het café, spreken: http://www.boekentoe.be/handel-wandel-boekowski/ .
  Interesse in dit café maar toch nog een beetje overtuiging nodig om het te bezoeken? Op 17 mei organiseert Boeken Toe een live interview met dichter en auteur Hagar Peeters in Boekowksi: http://www.boekentoe.be/boeken-toe-live-waar-is-de-magie-in-de-nederlandstalige-literatuur/ .

  Interieur Boekowski

  Boekowski: de locatie van ons live interview met Hagar Peeters.

 2.       Antwerpen-Centraal (Koningin Astridplein 27): Niet alleen wordt dit station vaak gezien als 1 van de mooiste in de wereld, het is ook een uitstekende plek om jezelf te nestelen en iets te lezen. Voor elke lezer is er wel iets hier: stille hoekjes waar niemand je stoort, gezellige winkeltjes met lekkere geuren, bankjes en trappen om op te zitten, …

  Antwerpen-Centraal

  1 van de mooiste stations in de wereld.

 3.       Café Kubus Permeke (De Coninckplein 25-26): Omdat goed eten en lezen altijd een geslaagde combinatie is! Heb je zin in een lekker laat ontbijt? Dat kan hier! In dit eet- en leescafé wordt er de hele dag lang een stevig (en smakelijk) Engels ontbijt aangeboden.
 4.       The Geeky Cauldron (Sint-Jacobsmarkt 88-90): Ben je fan van Sci-Fi, Fantasy en/of comics? Dan moet je zeker en vast dit café in twee delen bezoeken! Eén deel is futuristisch aangekleed terwijl het andere gedeelte juist eerder doet denken aan Lord of The Rings. Heb je niks om te lezen? Geen enkel probleem! De legendarische Mekanik-Strip is op wandelafstand.
 5.       Dageraadplaats: Toegegeven, dit is misschien een beetje valsspelen. Er zijn echter te veel leuke cafés en eetplaatsen op de Dageraadplaats om er maar 1 uit te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld de Moeskop, Den Draak en noodleshop Umamido. Niet alleen dat, er staan ook bankjes om op te zitten en iets te lezen op een warme namiddag aan het basketbalveld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *