Leesplekken 3: Brussel

Ongeveer een jaar na onze Handel & Wandel bij “gebrevetteerde Hofleverancier” Librairie Filigranes (waar je hier naar kan luisteren: http://www.boekentoe.be/handel-en-wandel-librairie-filigranes/) stelt Marinus, stagiair bij Boeken Toe, zijn top 5 van leesplekken in Brussel voor om het Paasweekend goed te beginnen:

 1.       Café van Muntpunt (Munt 6): Het literair centrum van Nederlandstalig Brussel … daar kon natuurlijk geen gezellig café aan ontbreken. De grote rode gordijnen geven je het gevoel van in het theater binnen te komen, Passa Porta Bookshop en antiquariaat Het Ivoren Aapje (waar we nog niet al te lang geleden op bezoek waren: http://www.boekentoe.be/handel-en-wandel-het-ivoren-aapje/) liggen overigens op wandelafstand.
 2.       Kunstberg: Deze helling vind je vlak naast Brussel-Centraal en nodigt dus ook direct uit om er even te vertoeven. Op een warme dag zal het hier niet rustig zijn maar gezellig des te meer. Een aanrader voor iedereen die wel kan genieten van straatmuzikanten en lachende toeristen. Vlakbij vind je ook de Albertinabibliotheek. 

  Kunstberg

  Lezen met straatmuziek op de achtergrond doe je op de Kunstberg!

 3.       Monk (Sint-Katelijnestraat 42): De place to be als je een glimp wil opvangen van schrijvers die al eens graag een pintje drinken. Voor de rest is de live muziek, net zoals de sfeer, top hier.
 4.       Piola Libri (Franklinstraat 66/68): Drink je al eens graag een glas wijn bij het lezen? Dan is dit het perfecte plekje! Deze gezellige Italiaanse boekhandel, met een focus op Europa, biedt bovenop de boeken en de wijn ook nog een simpele keuken.
 5.       Jean-Félix Happark (verstopt in Etterbeek): Op wandelafstand van het Jourdanplein vind je deze oase van rust. In deze mooie tuin kan je op 1 van de bankjes genieten van je boek. Erna kan je verkassen naar het majestueuze jubelpark of een terrasje opzoeken op het Jourdanplein.

  Jean-Félix Happark

  Het Jean-Félix Happark is een ideale plek om te vertoeven tijdens een warm Paasweekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *