Leesplekken 2: Brugge

Onze stagiair Marinus Eekman stelt vandaag zijn volgende top 5 van leesplekken in Brugge voor. De lente is begonnen en de West-Vlaamse hoofdstad heeft enkele mooie buitenlocaties om daar ten volle gebruik van te maken:

 1.       Sebrechtspark (Beenhouwersstraat 26): Voor zij die het liefst lezen in stilte is dit het ideale park. Het ligt weg van de toeristen die naar het Minnewater gaan en in de tuin van het nabijgelegen hotel Duke’s Palace hoef je je ook geen zorgen te maken over de drukke winkelstraten. De mooie natuur spreekt overigens voor zichzelf.

  Sebrechtspark

  Een voorbeeld van de mooie natuur in het Sebrechtspark.

 2.       Tuin Guido Gezellemuseum (Rolweg 64): Heb je een museumpass? Dan kan je gratis duiken in de geschiedenis van Vlaanderens beroemdste priester-dichter. Achteraf kan je dan je voeten laten rusten terwijl je een boek leest in de tuin van het museum.
 3.       Books & Brunch (Garenmarkt 30): Toch nog last van de aprilse grillen? Dan raden we dit eigenzinnige adresje aan. Je kan er lekker ontbijten en lunchen, ook als vegetariër, en boeken kopen. Hier laad je je batterijen op om de vele trekpleisters van Brugge te  bezoeken achteraf.
 4.        Sint-Janshuismolen (Kruisvest 3): De drukke binnenstad ontlopen kan je doen door een wandeling te maken langs de Brugse vesten rond de stad. De bankjes rond deze molen en de Conzettbrug nodigen ook gewoon uit om eventjes op adem te komen en te lezen.

  Sint-Janshuismolen

  Ontloop de drukke binnenstad en bezoek de Sint-Janshuismolen.

 5.       Tillegembos: In het provinciaal domein in de groene rand van Brugge vind je het terras van de Trutselaar en de parktuin van het kasteel van Tillegem. Dichtbij liggen ook de Abdij van Zevenkerken en het domein Beisbroek (met sterrenwacht). Met andere woorden, hier kan iedere lezer die houdt van groen wel zijn gading vinden.

  Tillegembos

  Het kasteel van Tillegembos.

Raak je niet in Brugge maar wil je toch de gezellige sfeer van deze stad opsnuiven? Dan raden wij de allereerste podcast van Boeken Toe aan, waar je een bezoek brengt aan de Brugse boekhandel De Reyghere: http://www.boekentoe.be/hoofdstuk-12016-stories-can-save-us/

Waar zou Frederik Lucien De Laere trouwens graag lezen? Kom het hier te weten: http://www.boekentoe.be/zwemmen-met-schrijvers-frederik-lucien-de-laere/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *