Leesplekken 1: Gent

Twee jaar na ons gesprek met Christophe Vekeman over zogenaamd normale mensen (dat je hier kan beluisteren: http://www.boekentoe.be/291-2/) heeft Boeken Toe een stagiair van de UGent. Zijn naam is Marinus Eekman en hij studeert Vergelijkende Moderne Letterkunde. Vandaag stelt hij zijn top vijf van leesplekken in de Oost-Vlaamse hoofdstad voor:

 1. Het Paard van Troje (Kouter 113): Wat is er beter dan de geur van nieuwe boeken in een gezellige winkel? De geur van nieuwe boeken in een gezellige winkel gemengd met de geur van koffie en koekjes natuurlijk! Het terras van deze gezellige winkel is zeker ook een aanrader op warme zomeravonden.
 2. De Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat 23): Groot maar toch gezellig. Een betere omschrijving van deze zaal op wandelafstand van zowel de Blandijn, Marinus zijn campus, als het winkelcentrum op het Zuid bestaat er niet. De foccaccia met tomaat, mozzarella, pesto en zongedroogde tomaten is overheerlijk en past perfect bij het lezen van een boek.

  De Vooruit

  De Vooruit, het lijkt bombastischer dan het is.

 3. De Krook (Miriam Makebaplein 1): Ben je snel afgeleid tijdens het lezen? Dan is de (bijna) perfecte stilte die je kunt vinden in De Krook ideaal. Ga zitten op de oversized treden van de trap van steen en wolken (tussen verdieping +1 en +2)  en verdwijn in de pagina’s van je favoriete boek.
 4. De abdijtuin van de Sint-Pietersabdij (Sint-Pietersplein 9): Dit is ongetwijfeld het rustgevendste plekje van de stad en een perfecte plaats om te lezen op een warme (na)middag. Zin om iets te drinken achteraf? Dan ben je op een halve minuut wandelen van de PietersBar.

  Tuin St.Pietersabdij

  De tuin van de St.Pietersabdij: hier vind je alle rust om te lezen.

 5. Yoghito (Gent-Sint-Pietersstation): Snel even een paar pagina’s lezen terwijl je wacht op je trein met een half uur vertraging? Dat doe je het best in de kleine maar fijne wafelwinkel in het station. Zeker als je een liefhebber bent van Luikse wafels met een heel assortiment aan toppings.

  Wafelwinkel Yoghito

  Klein maar fijn in station Gent-Sint-Pieters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *