Hoofdstuk #2: Te water

beeld persbericht hoofdstuk 2

Beluister ons tweede hoofdstuk hier of via iTunes

Lies Van Gasse sprak met Joke van Leeuwen over een leven van schrijven, tekenen en performen, over De onervarenen en hoe die roman haar aan boord van een vrachtschip bracht.

De Nederlandse jeugdschrijver Gideon Samson rekende in zijn boek Met je hoofd boven water af met zijn eigen watervrees. Voor An-Sofie Bessemans reden genoeg om hem voor een duik uit te nodigen in onze rubriek Zwemmen met schrijvers. Samen trokken ze naar het Marnix.

Voor Handel en wandel trok Dimitri Bontenakel naar boekhandel Theoria. ‘Het boekenvak moet komaf maken met haar calimerocomplex,’ zegt zaakvoerder Pascal Vandenhende, en hij voegt de daad bij het woord. Theoria staat immers voor grote veranderingen.

De Stem van de schrijver is Peter Theunynck. Na dichter en biograaf mag Peter zich thans ook romanschrijver noemen want in augustus komt zijn prozadebuut De Slembroucks uit, waarin het verhaal wordt verteld van de twee broers, Gust en Anton, die opgroeien in het gezapige Vlaanderen van de jaren vijftig. Hun vader werkt zich in het zweet om zijn gezin enige welstand te bezorgen. Hun ambitieuze moeder wil via de jongens haar gefnuikte dromen realiseren. Maar de jongens ontdekken de meisjes en dan loopt het uit de hand. Lang toegedekte familiegeheimen komen uit en het wordt nooit meer zoals het was.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *