Eindejaarstip 2017 van Erik Vlaminck

Ook op Boeken Toe is het eindejaar. Daarom belicht Erik Vlaminck voor ons zijn favoriete Boeken Toe-item, op geheel Erik Vlaminckse wijze:

ev“Uit het aanbod van Boeken Toe kies ik voor de poëzie van Ann Van Dessel, want die is tegelijk laagdrempelig en van hoge kwaliteit. Het werk van Ann is geheimtip voor academische critici, maar beroert (zeer veel) mensen die geen weet hebben van academische critici. Het is poëzie die er toe doet.”

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging en hij is voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Grote bekendheid verwierf hij in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. Zijn meest recente roman De Zwarte Brug verscheen in januari 2016. Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *