Yannick Ottoy wordt De stem van de schrijver!

CB_LOGO_2016-300x48

Begin september schreef de redactie van BOEKEN TOE een wedstrijd uit. Onze podcast is op zaterdag 5 november te gast op het vermaarde Crossing Border-festival en mag een auteur afvaardigen om daar in het kader van onze rubriek ‘De stem van de schrijver’ live op te treden. Uit de waaier aan inzendingen koos de redactie voor het fragment van Yannick Ottoy.

YANNICK OTTOY wist de jury te overtuigen met een kort fragment over de wereld van de fietser Noah in de Vlaamse Ardennen, die hij trefzeker oproept. Het personage lijkt gemodelleerd naar de auteur, al gebeurt dit met een gepaste afstand. Ottoy leidt de lezer-luisteraar via een bochtig en steil parcours naar een puntig einde en schept als vanzelf een evenwicht tussen relativeren en versterken. Hij wekt de nieuwsgierigheid van de luisteraar met een rechttoe rechtaan klankrijke taal. Hoewel hij met veel aandacht voor detail en op een verrassende manier Noahs omgeving registreert, laat hij toch voldoende aan de verbeelding over.

Hij betreedt het Crossing Border-podium op zaterdag 5 november om 20u00. Zijn doortocht kan je als De stem van de schrijver beluisteren in onze volgende podcast.

foto: Thomas Sweertvaegher

foto: Thomas Sweertvaegher

 

YANNICK OTTOY (°1984) won met En toen werd het zwart de literaire talentenjacht Manuscripting. Hij schrijft sindsdien voor uitgeverij Manteau en debuteerde in mei 2015 met Drang, een half verzonnen roman die zich afspeelt in de nasleep van het Heizeldrama. Het boek werd bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs.

 

 

 

De redactie was ook onder de indruk van de inzending van MARJOLEIN TAKMAN, omwille van haar krachtige stijl, en van COLLECTIEF UITZICHT voor het multimediale spel, en geeft hen daarom een eervolle vermelding. De redactie wil hun werk in latere afleveringen aan bod laten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *